Vi är halvvägs igenom semestern😥 vill inte att det ska ta slut!!! Men vi har många dagar kvar så vi får se fram emot dem istället.

Det känns som att det blivit ännu fler mindre gäster på hotellet än när vi kom, vilket kanske inte är så konstigt. Vi var bland de sista som fick resa in med test and go, och hade man inte hunnit få sitt thaipass var de enda alternativet att åka till Phuket genom sandbox i 7 dagar och bo som i karantän på sitt hotell, efter 7 dagar kan man åka vidare vart man vill i Thailand. Snart kommer man även kunna ansöka om sandbox i krabi/khao lak oxå men vi kom verkligen mitt emellan den här restriktionsförändningen. Och vi hade SÅN tur att ingen av oss blev smittad av corona innan resan så att det syntes här, fram till januari har antalet positiva inresande vart väldigt låg men nu har den stigit supermycket de senaste veckorna - och alla har tagit med smittan från Sverige. 
Man märker att det är väldigt mycket mindre folk överallt! Vårat hotell är inte ens halvbelagt vid stora poolen närmast stranden var det idag bara vi och ca 2 sällskap till. 

Vi var på nattmarknaden ikväll igen och gatorna där är nästan tomma - de brukar va Massor med folk på dem! Det är ju kanske skönt för oss men man tycker SÅ himla synd om alla thailändare! Man vill bara handla av varenda en för att försöka stötta de man kan, 

Samtidigt känns allt billigare än nånsin, vi lämnade in tvätt som vi hämtade idag 2kg-120 baht = 30kr 
Vi tog fotmassage 60 min igår igen - 300baht = 75kr
En stor Chang 650ml i en affär kostar 60baht= 15kr på restauranger ligger de på 90-100baht = 25kr
En vanlig måltid ute både på hotellet och strandrestauranger ligger på mellan 80-150 baht = 20-37kr 

Nu var det iof länge sen vi var på fastlandet och det är alltid dyrare på öar.  (null)


(null) (null)
Morgongoset
(null)
Hollie har börjat få sova i utkanten av hotellet närmast stranden för att få lite vind på sig så att hon inte blir så svinvarm - det funkar, hon sover längre och jag får passa henne undertiden liggandes i stranden = inte jättejobbigt vaktpass 😎
(null)
(null)


(null)
(null)
Nattmarknadens tomma gator 
(null)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress