29 augusti 2021

Veckan

Allmänt Elvira Hollie

Första helveckan med en ny vardag, Hollie har varit själv på fsk från 9-14.30 från i tisdags och allt har gått jättebra, hon har ätit som vanligt -jättemycket, hon har somnat fort i sin vagn och varit glad för det mesta. Att hon blir arg när saker inte går vägen för henne har hon visat på fsk oxå, tex. om hon inte kommer upp på ett ställe hon vill klättra på, eller om hon inte får över en vagn över ett hinder, men den ilskan går över snabbare än den kom. 
När jag har kommit och hämtat henne på fsk har hon blivit jätteglad för några sekunder, sen är hon iväg och leker igen. Jag är sååå ovan med detta, jag väntar ju bara på att hon ska klamra sig fast i mig och inte vilja släppa. Samma sak på lämningarna, när pedagogen Louise har tagit henne och jag sagt hej då har hon först blivit lite ledsen och velat komma tillbaka till mig, men innan jag ens lämnat förskolan har hon blivit glad och börjat leka med något. SÅ skönt! Och Så ovant!! Jag tycker det är väldigt roligt att våra barn är varandras motsatser i mycket, Elvira är den lugna, förstående, regelrätta, känsliga lilla personen och Hollie är den vilda, busiga, upptäckslystna lilla marodören 😂.
Men likheterna syns redan nu oxå, båda är kärleksfulla, gosiga, envisa, och snälla. (Förutom när Hollie inte får ta Elviras leksak som hon leker med för tillfället, då kan Hollie utan att vi ser dra Elvira i håret, och när Elvira skriker och berättar vad som hänt kollar Hollie på oss med ett stoneface som att hon inte fattar alls att hon gjort nått fel, (och om det är så vet vi inte än men förmodligen inte 😅). 

Vi har mest varit hemma resten av tiden den här veckan, i fredags var fsk stängd så de blev en långhelg. Den första helgen på väldigt väldigt länge som vi inte hade några planer och som vi ens var hemma på. Så vi satte igång med ett av projekten som ska göras innan vintern -isolera golvet i uterummet. 
Det har hampus pysslat med medan jag har roat barnen på olika sätt. 
(null)
Vädret i Augusti 2021 👆🏻

(null)

(null)
Hon älskar verkligen att äta, när man säger "ska vi gå och äta" springer hon till köket och ivrigt väntar på maten, sen får man ofta lägga upp mer mat både en och två gånger. Samma sak med läggningen, när man säger "ska vi gå och sova" tar hon sin kudde och springer till antingen grinden i trappen eller till vällingflaskan i köket 😅, hon kan sin klocka min lilla Skalmanjunior😍👏🏻

I fredags åt vi tacos tillsammans men igår fick barnen äta före oss så åt vi efter deras nattning, då bjöd jag hampus på en tvårätters:
(null)
Råraka
(null)
Fläskfilé i en senap och dragonsås med rotfrukter 👌🏻 allt blev väldigt gott! 
(null)
En bild för minnets skull, Elvira gick all in med kameran efter fredagsmiddagen😁

(null)
Idag var det äntligen lite uppehåll så då passade vi på att gå ut 
(null)

(null)

Vi har under helgen kommit på ett av Hollies senaste bus! Hon har gått med en och samma penna och ritat två små streck på hittills vad vi hittat 3 olika ställen. Det är så mycket frågor kring detta hyss. Jag fattar inte när hon lyckats med det, man tycker att man har koll på henne jämt, och vad hände med pennan efter detta klotter?! La hon snällt tillbaka den?! (Det tvivlar jag på, men en rosa penna är fortfarande inte hittad). Tog hon en snabb runda och tänkte i sitt lilla söta huvud att nu ska jag måla två streck på olika väggar i huset?! Man önskar ju såå att man såg när detta hände😂 
(null)

(null)

(null)     
Jag tvivlar även på att dessa sträck jag hittade senast nu ikväll är de två sista, det kan dyka upp fler och jag ska hålla ögonen öppna🕵🏼


(null)
Trots hyss och 5års pre-pre-teen humör är dessa två livets gosigaste och bästaste små människor❤️❤️

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress