2 maj 2020

Lördagen

Allmänt

Jag hade lovat Elvira att baka kanelbullar under helgen, så det projektet satte vi igång i förmiddags med mål om att göra världens saftigaste kanelbullar! Jag googlade för att få bästa förutsättningar för att lyckas och fick tipsen: 
1. Ha inte för mkt mjöl i degen, anpassa efter degens konsistens framför vad receptet säger
2. Knåda degen länge och ha i saltet mot slutet av knådningen då det annars kan förstöra nån glutenbindning🤷🏼‍♀️
3. Ha inte smält smör i degen utan rumstempererat 
4. Jäs degen under plastfolie framför bakduk för att bevara fukten 
5. Ha mycket fyllning!

Jag gjorde allt detta och bullarna blev SÅ goda!! Dem godaste jag gjort, så tipsen var lyckade 🙏🏻👌🏻 (null)

(null)

(null)
Ett annat tips jag fått från en insta sida (minns ej vilken) är att hälla pärlsocker i en tom kryddburk så att det blir lättare för barn att portionera ut det, och det blev jättebra! 
(null)
(null)


Jag vet inte om jag vill visa nästa projekt jag tog tag i.... men jag har ett försvar som kommer längre ner🙈.
Vi har ju två badrum, ett uppe med badkar och ett nere med dusch, jag har nästintill aldrig badat/duschat i badkaret hittills och använder väldigt sällan toaletten uppe heller, såå mitt försvar till de som följer är att jag väldigt sällan är i det badrummet🙈. Men... Jag insåg för ett tag sen att våra golvfogar där uppe är riktigt ofräscha, sen kanske jag inte förstod HUR ofräscha de va fören idag. Jag såg ett annat tips på instagram (blivit väldigt inspirerad av insta på senaste😂) på hur man gör rent smutsiga fogar med bikarbonat, så jag provade och resultatet va sjukt bra! Det enda som är jobbigt är att man under processen känner sig som askungen (innan hon träffar prinsen) för man får sitta å gnugga fogarna med en tandborste🤦🏼‍♀️, men med tanke på resultatet så är det både kul och värt det!
Men okej jag bjuder på bilden som bevisar HUR ofräscht det var innan🤢
(null)
Bikarbonaten räckte inte till längre än så men lagret är nu påfyllt så imorgon fortsätter projektet, ingen ska behöva gå in i det där badrummet igen utan att fogarna är skinande rena😂. 

För övrigt har Hollie varit vaken rekordlänge idag, från 13.30-19.30! Hon brukar va vaken en gång på förmiddagen när hon vaknat efter natten, ca 8/9-11/12, sen brukar hon i snitt sova till 15 och vara vaken 15-18.
Men det har gått jättebra, hon har varit glad hela tiden och bara ätit och varit nöjd, så förmodligen kommer det bli mer såna dagar framöver just med tanke på att hon sover hela nätterna oxå. 
(null)

(null)
Dem här fåglarna är hennes favoriter, hon kan ligga och kolla på dem hur länge som helst💕


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress