Vi kommer in till bb sthlm kl. 03.45
Då är värkarna täta, varannan minut kanske, vi blir först placerade på en annan avdelning än förlossningen eftersom rummet inte var klart än. Där får jag träffa första barnmorskan Jeanette, hon undersöker mig kl.04.10, då var jag öppen 7-8cm, det trodde jag inte!! Jag sa där och då att jag vill ha eda och det skulle jag få så fort som möjligt. 
Vi blir flyttade till rummet bredvid och dit kommer även narkosläkaren andreas som sätter in edan. Undersköterskan jag hade där håller koll på mitt blodtryck och ser att det snabbt sjunker, till slut känner även jag av det och blir jätteillamående och nästintill somnar. Men dem är snabba med att sätta in medicin så jag får dropp och efedrin som ger effekt jättesnabbt.
(null)

 Sen passar jag på att vila lite innan vi blir flyttade till förlossningsrummet kl.06. 
Vi får träffa ett team men som meddelar att vi avvaktar lite tills morgonpersonalen avlöser vid 07.00. Så då kan vi vila lite till innan de kommer. 
(null)
Rummet kände vi igen från sist
(null)

(null)

Vi får träffa våran barnmorska  Anna Undersköterskan Mimmi och även barnmorskeatudenten Agnes. Agnes var nästintill färdigutbildad och var hos oss mestadels av tiden jag tyckte om henne och de andra två jättemycket, de var så bra🙌🏻.
De undersökte mig kl.07.45 Och jag var öppen 10cm, nu skulle vi bara vänta på att vattnet gick och på att bebisen sjunkit ner ordentligt. Under tiden fick vi saft, kaffe och mackor. 
Kl.07.55 Ställer jag mig upp för att gå på toa och då gick vattnet, som var klart. Så efter det fortsätter ett par timmar med att få ner bebisen, till skillnad från sist instruerar Agnes mig hur jag kan använda varje värk/tryck til att få ner bebisen och det ger jättebra effekt.
(null)

Så till slut när Agnes ser bebisens långa mörka hår är hon reda att komma ut, då ringer hon in Anna och krystningen kan påbörjas kl.09.40 
Det känns som/var ett snabbt förlopp, jag ligger på sidan i sängen och hampus står bredvid, dem ger superbra instruktioner som är lätta att följa för att allt ska bli på bästa sätt. Så på några krystvärkar kommer huvudet ut och på nästa kommer kroppen ut, kl 9.53.
När hon kommit ut hade navelsträngen virats två varv runt halsen, men den hinner Agnes få bort innan det ens var nån fara och innan vi fick veta något. Dem är även snabba med att "puffa" igång henne så att hon snabbt kan läggas hos mig💕.  
(null)

Den här gången valde jag att kolla på moderkakan bara för att ha gjort det🤷🏼‍♀️, den va mindre än jag trodde. Jag behövde inte sy nånting denna gång så det var jätteskönt!! 

Sen har vi några efterföljande timmar på rummet då jag får duscha och "brickan" kommer in😍🙌🏻 bebisen ska vägas, mätas och få k-vitamin.
Sen var frågan om vi ville hem samma dag eller stanna en natt på patienthotellet, jag såg bara kaoset framför mig hemma så jag ville verkligen stanna! Och det fick vi göra🙌🏻. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Bebisens mått:
Vikt: 3344g
Längd: 51cm 
Huvudomfång: 35cm
Allting med henne var bra, "poängen" man får över hennes tillstånd gav 10/10🙌🏻 väldigt skönt. 
Och min bedömning av förlossningen blev oxå 10/10, jag hade världens bästa barnmorskor/personal med mig hela tiden och är så nöjd med allt!!⭐️
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress