Idag var det dÄ dags för en av resans mest efterlÀngtade utflykter -udawalawe. En djurrik nationalpark dit man kan Äka för Ä fÄ se vilda djur i det fria. Resan bokade vi hÀromdagen pÄ en lokal turistbyrÄ, vi gav oss ivÀg redan 05.30 frÄn hotellet för att komma dit innan den vÀrsta hettan kommit för dÄ kan djuren hÄlla sig gömda. Det tog ett tag att Äka dit och Elvira blev Äksjuk stackarn, men sen mÄdde hon mycket bÀttre sa hon sÄ resten av resan gick bra.
(null)
SoluppgĂ„ngen lĂ€ngs vĂ€genđŸ‘†đŸ»
Inget av allt det fina hĂ€r gĂ„r att fĂ„nga rĂ€ttvist pĂ„ kort. Vi fick se vĂ€ldigt mkt av Sri Lanka lĂ€ngs vĂ€gen, och landskapet/miljön hĂ€r slĂ„r alla stĂ€llen jag tidigare varit pĂ„, som en blandning mellan Lombok och Thailand men Ă€nnu finare Ă€n de tillsammans! Som miljön i Djungelboken och lejonkungen. 
 
Det visade sig iaf vara sĂ„Ă„ vĂ€rt den kringliga vĂ€gen fram till Udawalawe för gud va coolt det var!! Vi mötte upp vĂ„ran safarichaufför dĂ€r som var den mest snĂ€lla mĂ€nniskan vi trĂ€ffat hittills och bĂ€sta safarichauffören som sĂ„g och hittade nĂ€stan alla möjliga djur. (null)
(null)

(null)
Vi hade tur för pĂ„ en gĂ„ng hittade vi en hel klump med elefanter, det var bara mammor och barn 🐘 (null)
NĂ€rmare Ă€n sĂ„ hĂ€r kan man inte fĂ„ se en vild elefant😍
(null)

(null)

(null)

(null)

Sen sÄg vi Àven:
(null)
 vattenbufflar
(null)

(null)
I den hĂ€r lilla sjön (eller Ă€r det detta som kallas för tjĂ€l Hampus?😂) sĂ„g vi en krokodil och sköldpadda oxĂ„.

(null)
Vi sĂ„g massa coola fĂ„glar 
(null)
Som pÄfÄglar (null)
Ingen varken vi eller chauffören fick gĂ„ ur bilen inom naturreservatet, trots det gjorde chauffören det nĂ€r inga andra var i nĂ€rheten och plockade upp pĂ„fĂ„gelfjĂ€drar som de tappat, vi trodde först han gjorde det för att sĂ€lja dem. Men nĂ€r vi Ă„kt ut frĂ„n safarin stannade han och gav dem tre fjĂ€drarna till oss för att dem betyder lycka, sĂ„ himla snĂ€llt!
(null)
Sen sĂ„g vi oxĂ„ apor men dem glömde jag fota, en av Elviras favoriter 
(null)
Vi stannade pÄ ett stÀlle och Ät vÄr medhavda picnic (null)

(null)
Safarin pÄgick i 3h och Elvira var sÄ himla duktig hela tiden, hon satt i mitt knÀ och kollade pÄ alla djuren vi sÄg.
(null)
LĂ€ngs den hĂ€r vĂ€gen ut frĂ„n nationalparken stannade chauffören för att köpa "king coconuts" vid ett fruktstĂ„nd. NĂ€r vi sen lĂ€mnade bilen och honom för att gĂ„ och kolla pĂ„ övergivna bebiselefanter som skulle bli matade innan vi Ă„kte hem, sĂ„ gav han oss dem kokosnötterna oxĂ„!! För att de Ă€r bra för hĂ€lsan att dricka demđŸ™đŸ» 
Och det sista, precis innan vi ska Ă„ka med vĂ„ran minibuss tillbaka till hotellet efter att ha fĂ„tt se bebiselefanterna sĂ„ kommer han tillbaka, dĂ„ har han varit och köpt choklad till oss! En snĂ€llare mĂ€nniska fĂ„r man nog leta efter, han var vĂ€ldigt snĂ€ll och omtĂ€nksam mot djuren oxĂ„ mĂ€rkte vi sĂ„ det var inte bara oss😄 jag Ă€lskar snĂ€lla mĂ€nniskor!💕

Vi var tillbaka pĂ„ hotellet vid 15, dĂ„ fick Elvira bada med Saga hela eftermiddagen fram till 18.30, de har sĂ„ kul tillsammans.
(null)

(null)
Middagen Ă„t vi pĂ„ hotellet sen va vi i sĂ€ng innan 22 tiden, helt utmattade efter dagen. DĂ€rav blev detta inlĂ€gg skrivet hĂ€rđŸ‘‡đŸ» dagen efter 😎
(null)
Inte sÄ jobbigt..


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress